Komu priporočamo naše storitve

Delovanje našega organizma je določeno z našim genetskim zapisom ter najrazličnejšimi vplivi iz okolja. V genih je zapis vaših telesnih značilnosti, zapis vašega odziva na vplive in signale iz okolja, zapis za vaše morda celo nadpovprečne potenciale na določenih področjih in tudi zapis o vaši odpornosti ali nagnjenosti k določenim boleznim.

S spoznavanjem teh lastnosti lahko nekatere sposobnosti še dodatno spodbujate in razvijate. V primeru, da je tveganje za nagnjenost k razvoju kakšne bolezni visoko, lahko pravočasno spremenite življenjske navade ali se odpravite na preventivni pregled k zdravniku in pravočasno preprečite bolezen.

Komu še posebej priporočamo DNK analizo?

Z razvojem tehnike branja genoma je znanstvenikom uspelo vzpostaviti povezavo med mnogimi boleznimi, osebnimi odzivi in lastnostmi ter genetskim zapisom. Pri GenePlanetu analiziramo Vaš genom in iz dobljenih rezultatov ter z uporabo znanja naših strokovnjakov podamo oceno Vaše dovzetnosti za bolezni, vaše potenciale ter druge lastnosti. Test je tako primeren za:

 • Osebe, ki imajo zgodovino bolezni v družini. Preko GenePlanet analize lahko izračunamo Vašo verjetnost za njen razvoj. Če posameznik ve, da je zaradi genov razvoj določene bolezni bolj verjeten, se lahko bolezen v mnogih primerih prepreči prav z ustreznim življenjskim slogom.
 • Osebe, ki redno jemljejo zdravila. Mnogokrat pri jemanju zdravil ne pride do želenega učinka – zdravilo bodisi ne učinkuje bodisi je njegov učinek premočan. Če poznamo razlog, lahko odmerek zdravila ustrezno prilagodimo ali zamenjamo zdravilo z alternativnim ter s tem izboljšamo rezultate terapije.
 • Osebe, ki želijo trening prilagoditi svojemu dednemu zapisu. Ljudje imamo različne fizične sposobnosti. Če vemo, ali se bolj nagibamo k eksplozivnosti ali pa bolj k vzdržljivosti, lahko svoje aktivnosti prilagodimo svojim sposobnostim, dosegamo boljše rezultate in izboljšamo našo samozavest.
 • Posameznike, ki želijo izboljšati svoj življenjski slog in počutje na podlagi zadnjih znanstvenih dognanj in dokazov v povezavi z ustreznimi nasveti.
 • Osebam, ki imajo težave s telesno težo in želijo personaliziran pristop, izdelan na podlagi genetskih potreb njihovega telesa.
 • Vse, ki so radovedni in želijo poznati svoje prednosti, tveganja ter skrite talente.

 

Analiza genov nam omogoča, da s tarčno preventivo, prilagojeno prehrano in pravočasnimi pregledi:

 • Izboljšamo naše počutje
 • Izboljšamo naše zdravje
 • Preprečimo razvoj bolezni
 • Odkrijemo razvoj bolezni dovolj zgodaj, ko je zdravljenje uspešno
 • Zmanjšamo stranske učinke zdravil in izboljšamo terapijo

 

Komu še posebej priporočamo naše posamezne produkte:

Komu še posebej priporočamo   Komu še posebej priporočamo   Komu še posebej priporočamo
Osebna genetska analiza    Cardio Scan  
Wellneo: Genetics
Osebna genetska analiza

Osebna genetska analiza zajema analizo številnih bolezni sodobnega časa.

  Cardio Scan

CardioScan predstavlja najbolj izpopolnjen preventivni pregled za bolezni srca in ožilja.

  NutriFit

Genetska analiza NutriFit predstavlja prilagojen načrt prehrane in življenjskega sloga, izdelan na podlagi genetske zasnove posameznika.