Resnica o zeliščih pri zmanjševanju stresa

Zelišča in druge naravne zeli so znane kot naravno zdravilo proti stresu. Obstaja nekaj dokazov, ki govorijo v prid le-tem, a kljub temu lahko ob hkratni uporabi z drugimi zdravili dosežemo obraten učinek. Zelišča so po svojih učinkovinah zelo različna in različen je prav tako tudi njihov učinek.

Raziskovalec Lenz je odkril le eno zelišče, ki je izstopalo med vsemi zmanjševalci stresa in to je melisa. Melisa je varna in dokaj učinkovita pri zmanjševanju stresa za kratek čas. Uvrščamo jo v isto družino kot poprovo meto. Ta družina zelišč izboljša razpoloženje in inducira občutek pomirjenosti. Študije so dokazale, da že 2 grama posušenega zelišča pomiri in sprošča kar do šest ur.

Najboljše zdravilo pri odpravljanju stresa je, da odkrijemo vzrok in ugotovimo ali ga lahko odpravimo s spremembo načina življenja. Pri tem si pomagamo lahko z meditacijo, jogo, dihalnimi vajami. Zato ne pozabite: uporaba zelišč res zmanjša stres za kratek čas, a za samo zdravstveno počutje moramo odpraviti vzrok stresa.

« Nazaj