Genetska analiza ekipe

 

Mediteranska dieta  

Genetska analiza je razkrila, da je za 60 % ekipe najbolj primerna mediteranska dieta, 30 % se priporoča uravnotežena dieta, medtem ko 10 % ekipe sledi nizkemu vnosu maščob. Ekipa GenePlanet-a se torej prehranjuje zelo raznoliko.

 VitaminB  

Zanimivo je, da je analiza pri 30 % razkrila pomanjkanje določenih vitaminov B kompleksa. Na podlagi rezultatov so se ustrezno odzvali in sedaj že poročajo o pozitivnih vplivih prehranskih sprememb.

 Grenak okus  


Približno 20 % sodelavcev ni zmožnih zaznati grenkega okusa določene zelenjave, kot sta na primer zelje in brokoli; prav tako nekoliko drugače okušajo nekatera piva in vina.

 Laktozna intoleranca  


GenePlanet-ov zdravnik in programer imata laktozno intoleranco.

 Sladki priboljški  


Polovica razvojnega oddelka je nosilcev gena, ki povečuje željo po sladkih priboljških. Sodelavci smo bili že dalj časa mnenja, da mora biti za njihovo sladkosnednost razlog v genih – analiza je te domneve zanesljivo potrdila.

 Mišična struktura  


Praktično celotna ekipa ima počasi-krčljive mišice, kar pomeni, da smo bolj konkurenčni v športih, kjer je potrebna vzdržljivost.

 Nikotinska odvisnost  


V večini nismo izpostavljeni nikotinski odvisnosti, kar se kaže tudi v praksi, saj celotna ekipa GenePlanet živi zelo zdravo in ne kadi.

 Sladkorna bolezen  


60 % ekipe GenePlanet-a ima nižje genetsko tveganje za sladkorno bolezen tipa 2.

 Rak dojke  


Ženski del ekipe ima povprečno tveganje za razvoj raka dojke.

 Prekomerna telesna teža  


Z izjemo vodje marketinga ni na srečo nihče v ekipi izpostavljen razvoju prekomerne telesne teže.

 Astma  


Genetske variacije imajo pomembno vlogi pri razvoju astme. 27 % naše ekipe ima rahlo povečano tveganje za razvoj te bolezni.

 Hipertenzija  


Polovica nas ima povprečno tveganje za hipertenzijo (povišan krvni tlak). Tretjina je manj izpostavljena hipertenziji, ostali pa so nekoliko bolj genetsko obremenjeni za razvoj te bolezni.